Cabernet Sauvignon

 

 

Cabernet sauvignon izvira iz bordojskega območja in je danes ena najpogosteje gojenih rdečih vin v svetu, tudi v Brdih
je pogost. Vino je rubinasto rdeče barve, alkoholno bogatejše, z značilno aromo borovnic in jagod.

Sortna sestava: 100% grozdja cabernet sauvignon
Stopnja sladkorja: suho
Trgatev: izključno ročna
Fermentacija: 100% v inox cisternah, cca 10 dnevna maceracija pri temperaturi do 28°C
Zorenje: 100% v inox cisternah
Poreklo: Vinorodni okoliš Goriška brda
Lega: JZ, J
Oblika vinogradov: terasasta
Nadmorska višina: 120 – 200 m
Način vzgoje: enojni Guyot
Gostota sajenja: 3500 trsov/ ha
Starost vinogradov: 10 – 35 let
Tip zemlje: lapor, peščenjak
Podnebje: submediteransko, mešanica toplega morskega zraka in vpliva hladnih alpskih vetrov

Priporočilo:
Vino ponudimo pri sobni temperaturi 16-18°C

Cabernet sauvignon priporočamo s svinjsko ali govejo pečenko ali z zrelimi siri.